En İyi 15 WordPress SEO Eklentisi ile İşinizi Büyütün

En iyi 15 WordPress SEO Eklentisi ile İşleri Büyütün

En İyi 15 WordPress SEO Eklentisi ile İşinizi Büyütün

Arama motorlarında sıralamanı yükseltmek için yararlanabileceğin en iyi WordPress SEO eklentisiyle tanışmaya hazır olmalısınız.

Bu SEO eklentileri mevcut sitenizi SEO için daha iyi duruma getirecek ve sitenizin kullanıcı deneyimini yükseltecektir.

WordPress en popüler blog platformlarından ve içerik yönetim sistemlerinden birisidir. Dünya genelinde pek çok blogcu ve geliştirici tarafından kullanılmaktadır. Milyonlarca kişi sitesini veya blogunu WordPress kullanarak oluşturmaktadır.

Bunun için pek çok önemli gerekçe vardır.

WordPress’in arayüzü kullanıcı dostu olduğundan kullanımı oldukça kolaydır ve epey kişiselleştirilebilir olduğu için fazlasıyla SEO dostudur.

Buna ek olarak çeşitli WordPress SEO eklentilerinden faydalanarak SEO çalışmalarını çok daha kolay bir biçimde gerçekleştirmek mümkündür.

WordPress’te kullanabileceğiniz çok farklı ve fazla sayıda eklenti vardır. Bu eklentilerden faydalanarak blogunuzu arama dostu hale getirebilirsiniz. Burada tam olarak web sayfanızı para basma makinesine çevirmenizden bahsediyoruz!

Web sayfanızı para basma makinesine çevirmenizin daha hızlı ise bir SEO uzmanı ile çalışmaktır. 🙂 Dilerseniz şimdi SEO uzmanı sayfamıza https://www.ixirseo.com/seo-uzmani/ buradan ulaşabilirsiniz.

Bunun için en iyi WordPress SEO eklentilerinden faydalanmanız gerekmektedir.

WordPress SEO eklentilerini kullanmak oldukça kolaydır ve siteniz için belirlemiş olduğunuz SEO çalışmalarını çok daha kolay bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

Bu eklentiler teknik optimizasyon konusunda size yardımcı olurlar ve blogunuzun veya sitenizin arama sonuçlarında daha iyi sıralamaya sahip olmasını sağlayarak daha fazla trafik ve ziyaretçi çekmeniz konusunda sizi desteklerler.

Burada WordPress SEO çalışmaları için kullanabileceğiniz en iyi eklentileri bulabileceksiniz. Bu eklentileri doğru bir biçimde kullanarak rakiplerinize karşı çeşitli avantajlar yakalamayı başarabilirsiniz.

Bu eklentiler blog adresinizi rekabet konusunda daha iyi noktaya getireceği için bunlar olmadan pek fazla çalışma yapmanız söz konusu olmayacaktır.

Organik trafik miktarınızı yükseltmek, sitenizden elde ettiğiniz dönüşümleri artırmak veya müşterilerinizi daha fazla memnun etmek istiyorsanız en iyi WordPress SEO eklentilerinden faydalanmayı denemelisiniz.

Her ne kadar WordPress SEO dostu bir platform olsa bile bu eklentileri kullanarak arama motoru sonuç sayfasında çok daha iyi bir noktaya gelebileceğinizi unutmamalısınız.

En iyi WordPress SEO eklentilerinden bahsederken işinizi kolaylaştırmak için her birisi bir liste halinde paylaşılmıştır. Ancak en iyi WordPress SEO eklentilerinden bahsetmeden önce son dönemin en önemli SEO trendlerinden ve sıralama faktörlerinden söz etmek gerekmektedir.

İçeriğimizde neler var?

Temel Site İçi SEO Trendleri ve Sıralama Faktörlerini Uygulayın

Aşağıdaki liste en önemliden daha az önemli olana doğru sıralanmıştır. Her bir başlık doğrudan en iyi WordPress SEO eklentileri ile ilgili olduğundan her birisini dikkatli bir biçimde incelemeniz gerekmektedir.

  • Başlıklarda, açıklamada ve alt başlıklarda anahtar kelimeler

Anahtar kelimelerin başlıklarda, açıklamada ve aynı zamanda alt başlıklarda kullanılması arama motorları için son derece önemli bir durumdur.

Bu alanlar sayfada yer alan içeriğin hangi konuda olduğunu aktarma konusunda arama motorlarına yardımcı olmaktadırlar. Bu sayede daha yüksek arama sıralamasına sahip olabilir ve arama motoru sonuç sayfasından daha fazla kullanıcı tıklaması alabilirsiniz.

  • İçerik

Google daha çok derinlemesine, bilgilendirici, değerli ve otoriter içeriklerden hoşlanmaktadır. Arama motoru sonuç sayfasında daha yüksek sıralamaya sahip olmak istiyorsanız bu şekilde içerikler üretmelisiniz.

Ürettiğiniz içeriklerin uzunluğu oldukça fazla olmalı ve ele aldığınız konuyu en iyi şekilde anlatmalıdır. Bu sayede arama motorlarında daha yüksek sıralamalara sahip olabilirsiniz.

  • Sayfa hızı

Sayfa hızı Google’ın algoritması tarafından son derece önemli görülen bir etkendir. Bu etken arama motoru sonuç sayfasında daha iyi yere sahip olmanızı sağlayacaktır. Hızlının anlamı sayfaların kullanıcıyı çok fazla bekletmemesi ve hemen açılmasıdır. Sitenizin hızının iyi olması indeksleme konusunda size yardımcı olacak ve sitenizin hemen çıkma oranının düşük olmasını sağlayacaktır.

  • Hızlandırılmış mobil sayfalar

Mobil kullanım günden güne artış göstermektedir.

Google’ın AMP adını taşıyan hızlandırılmış mobil sayfalar projesi içeriklerin şimşek hızında kullanıcılara ulaştırılmasını sağlamaktadır.

AMP belirli HTML dosyasına bağlı olarak sitenizin standart sayfalardan çok daha hızlı bir biçimde açılmasını sağlamaktadır.

AMP kullanmanız durumunda mobil kullanıcılara oldukça iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmayı başarabilirsiniz. Bu sayede arama sonuçlarında daha yüksek sıralara sahip olabilir, daha fazla görünüm ve tıklama elde edebilirsiniz.

  • Görsel optimizasyon

Metinlere ek olarak görsellerin de optimize edilmesi gerekmektedir. Görselleri optimize etmeyi başarırsanız arama motorlarından daha uygun sinyaller alabilirsiniz. Görselleri optimize etmek için alt metin, altyazı ve açıklama gibi kısımları doldurmanız gerekmektedir.

Sitenize veya blogunuza yüklemiş olduğunuz her türlü görselin doğru görsel formatında olduğundan emin olmalı ve onların sıkıştırılmış olmasını sağlamalısınız.

  • Yapılandırılmış veri biçimlendirmesi

Yapılandırılmış veri biçimlendirmesi sitenizin arama motoru sonuç sayfasında daha iyi görünüm elde etmesine yardımcı olacaktır.

Bu biçimlendirme Google algoritmasına içeriklerinizi daha iyi şekilde indeksleme konusunda destek olacaktır. Bu biçimlendirme aynı zamanda sitenizin mimarisinden bağımsız şekilde gerçekleştirildiğinden sizin için çok daha yararlıdır.

  • Site haritası

Site haritalarını sitenizde kullanmanız durumunda arama motorlarının sayfalarınızı çok daha kolay bir biçimde indekse eklemesine yardımcı olabilirsiniz. Arama motorlarına sitenizde yer alan sayfalar konusunda bilgi vermenin en iyi yolu site haritasıdır.

  • Dahili linkler

Dahili linklerin kullanılması sadece sitenizin değerlerini yükseltmemekte aynı zamanda kullanıcı deneyiminin çok daha iyi olmasını sağlamaktadır. Bir sayfaya yönlenen çok fazla sayıda dahili link olması durumunda Google bu sayfanın oldukça önemli olduğuna kanaat getirmektedir.

  • 404 hata takibi

Sitenizde yer alan 404 sayfaları sadece ziyaretçilerinizi değil aynı zamanda arama motorlarını da rahatsız etmektedir. Bu rahatsızlığın sonucunda sitenizin sıralaması önemli ölçüde etkilenebilecektir. Çünkü 404 sayfalarının var olması hemen çıkma oranının yüksek olmasına neden olacaktır. Bu nedenle 404 hatalarını takip etmeniz gerekmektedir.

  • 301 yönlendirmeleri

301 yönlendirmeleri arama motorlarına kalıcı olarak yönlendirilen sayfalar hakkında bilgi vermektedir. Bu son derece önemli bir faktör durumundadır.

Yönlendirme sürecinde link değerleri, otorite ve sayfanın kredisi gibi çeşitli değerler orijinal sayfadan yönlendirilen sayfaya aktarılmaktadır.

Mevcut SEO trendleri ve sıralama faktörlerinden bu şekilde söz etmek mümkündür. Şimdi önemli olan WordPress SEO eklentilerinden bahsetmek gerekmektedir. Aşağıda en iyi WordPress SEO eklentileri konusunda bilgi alabilirsiniz. Burada toplamda en iyi 15 WordPress SEO eklentisi yer almaktadır.

En İyi 15 WordPress SEO Eklentisi

1. Yoast SEO

Yoast SEO WordPress SEO Eklentisi

Yoast SEO tartışmasız bir biçimde en popüler WordPress SEO eklentisi durumundadır.

Bu eklenti sitenizin arama sonuçlarında daha iyi performans elde etmesine yardımcı olmaktadır. Yoast SEO sitenizi optimize etmek için onlarca özelliğe sahiptir.

Bu eklenti içerik analizi, meta anahtar kelimeler ve açıklama yönetimi, kopya içerik yönetimi, XML site haritaları, sosyal özellikler, zengin pasajlar ve daha birçok özellik için size yardımcı olabilmektedir.

Yoast SEO eklentisi yazı düzenleme ekranına Yoast SEO meta kutucuğu eklemektedir. Eklenen bu meta kutucuğu ile blog yazılarınıza meta başlığı ve açıklaması ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte bir yazınız için odak anahtar kelime seçmeyi başarabilirsiniz.

Bu eklenti yazı içeriğini odak anahtar kelimeye göre analiz etmektedir. Yoast SEO bu analiz doğrultusunda içeriğe bir SEO skoru vermektedir. Bununla birlikte SEO skorunu yükseltmek için size çeşitli öneriler sunmaktadır.

Böylece yayımla butonuna basmadan önce oluşturduğunuz içeriğin SEO skorunu öğrenebilirsiniz.

Yoast SEO içerisinde okunabilirlik skor analizi ile birlikte gelmektedir. Bu analiz sayesinde oluşturduğunuz içeriğin okunabilirliğini kontrol edebilirsiniz.

Oluşturduğunuz içeriğin okunabilirlik skoru az ise onu düzenleyebilir ve kullanıcılar için daha hazır hale getirebilirsiniz.

Yoast SEO sayfalarınıza noindex niteliği eklemenize yardımcı olabilmektedir. Bir sayfanın arama motoruna eklenmesini istiyorsanız bu özellikten yararlanabilirsiniz. Bununla birlikte bir blogda yer alan yazar arşivini gizleyebilir, kategorileri ve hatta etiketleri noindex hale getirebilirsiniz.

Yoast SEO eklentisi sitenize standartlaştırma linkleri ekleme konusunda yardımcı olabilecektir. Bu linkler hangi linklerin arama motoru sonuçlarında gösterilmesi gerektiğini belirleyecektir.

Yoast SEO kullanmanız durumunda bir XML site haritasına ihtiyaç duymazsınız. Yoast SEO, XML site haritasını otomatik olarak oluşturmaktadır. Bununla birlikte bu XML site haritasını Google ve Bing’e otomatik olarak göndermektedir.

Yoast SEO aynı zamanda içerik araklayan site problemini ortadan kaldırmaktadır. Bu eklenti her RSS beslemesine bir link eklemektedir. Böylece arama motorları original yazının kaynağını rahatlıkla öğrenebilmektedir. Bu sayede içerik araklayanlarla kolayca mücadele edebilirsiniz.

Yoast SEO sitenizin .htaccess veya robots.txt dosyasını incelemektedir. Dilerseniz bu dosyaları doğrudan panel üzerinden değiştirmeniz mümkündür.

Yoast SEO eklentisinin ücretsiz ve ücretli iki farklı versiyonu vardır. Şu anda Yoast SEO eklentisi milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır.

Ancak, Yoast SEO eklentisinin ücretsiz versiyonunda herhangi bir destek durumu yoktur. Bununla birlikte Yoast SEO eklentisinin resmi sayfasında size yardımcı olacak pek çok farklı bilgi bulunmaktadır.

Yoast SEO en popüler WordPress eklentilerinden biridir.

2. All in One SEO Pack

All in One SEO Pack WordPress SEO Eklentisi

Bir diğer popüler WordPress SEO eklentisi All in One SEO Pack ismini taşıyan eklentidir. Bu eklenti 5 milyon indirilme durumuna sahip olan Yoast SEO eklentisinin ardından 3 milyon indirilme ile en popüler eklentilerden biridir.

Tıpkı Yoast SEO gibi bu eklentinin ücretsiz ve ücretli versiyonları vardır. Bu eklentinin ücretsiz versiyonu tüm site yöneticileri tarafından kolaylıkla kullanılabilecek niteliktedir. Ancak belirli özelliklere ihtiyaç duyuyorsanız ücretli versiyonu kullanmanız gerekmektedir.

All in One SEO eklentisinin ücretsiz versiyonunu içerisinde yer alan temel özellikler aşağıdaki gibidir:

  • XML Site Haritaları
  • Özel Başlıklar ve Metalar
  • Arama Motorlarını Pingleme
  • Ekleri Bağlı Olduğu Yazıya Yönlendirme
  • Sosyal Meta Yönetimi
  • Temalar ve Eklentiler İçin API
  • .htaccess Editörü
  • txt Editörü
  • Kötü Bot Engelleyici
  • Basit Schema Biçimlendirmesi
  • Basit WooCommerce Desteği

Ücretli versiyonunda ise şu ek özellikler bulunmaktadır:

  • Video Site Hariları
  • Taksonomiler İçin SEO
  • Daha Gelişmiş WooCommerce Desteği
  • Özel Destek

All in One SEO Pack eklentisinin en iyi yanlarından birisi özelliklerin bir kısmının modüler durumunda olmasıdır. Her özellik en başından aktif edilmiş bir biçimde gelmemektedir. Bunları isteğe bağlı olarak aktif edebilir veya aktif olarak gelmiş özellikleri devre dışı bırakabilirsiniz.

All in One SEO Pack eklentisinin kullanıcı arayüzü oldukça basittir.

Şimdi Okumalısın!  En İyi 21 SEO Yazılımı ve Aracı

Eklenti üç önemli bölüme ayrılmıştır:

  • Genel Ayarlar: Site geneli için SEO ayarlarını düzenlemenizi sağlamaktadır.
  • Özellik Yöneticisi: Burada XML Site Haritaları ve Sosyal Meta gibi özellikleri devre dışı bırakabilir veya aktif hale getirebilirsiniz.
  • Meta Kutusu: Her içeriğin SEO ve sosyal ayarlarını kontrol edebilirsiniz.

Genel Ayarlar kısmında aşağıdaki alanları yapılandırma şansına sahip olabilirsiniz:

  • Başlık Ayarları
  • Özel Yazı Türü Ayarları
  • Görüntü Ayarları
  • Site Yöneticisi Onayları
  • Google Ayarları
  • Noindex Ayarları
  • Gelişmiş Ayarlar

Özellik Yöneticisi kısmından aşağıdaki ayarları aktif edebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz:

  • XML Site Haritaları
  • Sosyal Meta

Bunlara ek olarak aşağıdaki ayarları yapmanızı sağlayacak modülleri kullanabilirsiniz:

  • txt veya .htaccess dosyalarını WordPress paneli üzerinden düzenleyebilirsiniz.
  • Kötü botları engelleyebilirsiniz.
  • All in One SEO Pack ayarlarını içe veya dışa aktarabilirsiniz.
  • SEO performans detaylarına göz atabilirsiniz.
  • Ücretli versiyonu kullanmanız durumunda bir video site haritası oluşturabilirsiniz.

Meta Kutusu kısmı günlük olarak en çok vakit geçireceğiniz alandır. Buradaki ayarlar her yeni içerik yayınladığınız zaman geçerli olan ayarlardan oluşmaktadır.

Temel Ayarlar kısmında şunları yapabilmeniz mümkündür:

  • Bir başlık ve meta açıklama girebilirsiniz.
  • Noindex veya nofollow etiketleri ekleyebilirsiniz.
  • Site haritasından belirli içerikleri çıkarabilirsiniz.
  • Bu sayfadaki SEO fonksiyonlarını devre dışı bırakabilirsiniz.

Sosyal Ayarlar kısmında Facebook ve Twitter detaylarına yer verebilirsiniz.

All in One SEO Pack eklentisi yardımıyla WooCommerce SEO fonksiyonlarını aktif edebilirsiniz. Eğer bir WooCommerce mağazasına sahipseniz bunu yapmanız gerekmektedir. Ancak bu özellik ücretli versiyonla birlikte gelmektedir.

All in One SEO Pack eklentisi her site yöneticisi tarafından ihtiyaç duyulan özelliklere sahiptir. Bu eklenti SEO eklentisi olarak tercih edebilecek önemli seçeneklerden birisidir.

3. SEO Squirrly

SEO Squirrly Eklentisi

Siteniz için en güçlü SEO eklentisini arıyorsanız kesinlikle SEO Squirrly eklentisini incelemeniz gerekmektedir.

Squrrly daha çok dijital pazarlamacılar tarafından kullanılan bir SEO eklentisi durumundadır. Hatta bu kişiler tarafından standartlara uygun komple içerik pazarlama takımı olarak görülmektedir.

SEO Squirrly eklentisini en iyi WordPress SEO eklentilerinden biridir. Bu eklenti ücretsiz kullanılabilmekte ama çeşitli mikro ödemelere sahiptir. Aynı zamanda ücretli olan Pro versiyonu bulunmaktadır.

Eklenti SEO konusunda uzman olmayan kişiler düşünülerek tasarlanmıştır. Bu eklentiyi herkes herhangi bir bilgi sahibi olmasa bile kullanabilmektedir.

SEO Squirrly eklentisi basit bir SEO aracı olmaktan çok daha fazlasıdır. Bu eklenti yardımıyla hem SEO hem kullanıcılar açısından değerli olan içerikler oluşturmanız mümkündür.

Squirrly aynı zamanda içerikleri optimize etmenize yardımcı olmaktadır. Buna ek olarak optimize edilmiş olan içeriğin başarısını hesaplamanız mümkündür.

Bu eklentinin en önemli özelliklerinin neler olduğunu merak ediyorsanız size yardımcı olacak aşağıdaki bilgilerden faydalanabilirsiniz.

  • Keyword Search

Squirrly tarafından sunulan en önemli ücretli özelliklerden birisidir.

SEO her zaman kaliteli içerik oluşturmak, insanların aklındaki sorulara cevap verebilmek üzerine kuruludur.

Bu nedenle kullanıcıların Google’da yaptıkları aramaları bilmek son derece önemlidir.

Söz konusu arama sorguları konusunda bilgi sahibi olmanız durumunda onların problemlerine çözüm olabilecek çeşitli öneriler sunabilirsiniz.

Squirrly Keyword Resaarch özelliği sitenizin sıralamaya girebileceği en iyi anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olacaktır.

Yüksek rekabet durumu olan anahtar kelimeleri hedeflemeniz hiçbir zaman size fayda sağlamayacaktır çünkü bu tür anahtar kelimeler için sıralama elde etmeniz pek mümkün değildir.

Bu özelliği kullanarak aşağıdakileri gerçekleştirebilirsiniz:

  • Bu özellik WordPress sitenize entegre edilmektedir. Bu özelliği yeni yazı yazarken kullanmanız mümkündür.
  • Bu özellik her arama terimi için yaklaşık 50 farklı öneri sunmaktadır.
  • Bu özellik çoklu anahtar kelime araştırması yapmanıza yardımcı olabilmektedir.
  • Elde ettiğiniz sonuçları .xls veya .pdf olarak dışarı aktarmanız mümkündür.
  • Sonuçları belirli ülkeler için sınırlayabilirsiniz.
  • Bu özellik her anahtar kelime için size SEO arama hacmi sunmaktadır.
  • Bu özellik sayesinde hedeflemeniz gereken anahtar kelimelerin neler olduğunu öğrenebilirsiniz.
  • Briefcase

Bu özellik siteniz için belirlediğiniz temel anahtar kelimeleri yönetmenize yardımcı olmaktadır.

Örnek vermek gerekirse WordPress Paneli > Squirrly > Briefcase kısmına giderek odaklanacağınız anahtar kelimeleri buraya ekleyebilirsiniz.

Böylece bir sayfa veya blog yazısını optimize etmek istediğiniz zaman buradaki anahtar kelimelerden seçim yapabilirsiniz.

Böylece belirli bir anahtar kelimeyi sitenizde ne kadar kullandığınızı öğrenebilirsiniz.

  • Virtual Live Assistant

Bu özellik oluşturduğunuz içerikleri insanlar ve arama motorları için optimize etmenize yardımcı olacaktır.

Bu araç şu şekilde çalışmaktadır:

  • Yeni bir yazı eklemelisiniz.
  • Daha sonra anahtar kelime araştırması gerçekleştirin.
  • Yazınızı yazmaya başlamalısınız.
  • Virtual Live Assistant size bu yazıyı en iyi şekilde optimize etme konusunda yardımcı olmaya başlayacaktır.
  • Bir anahtar kelimeyi başlıkta veya giriş kısmında kullanmadığınız zaman sizi uyarmaktadır.
  • Her kutucuk yeşil olduğu zaman yazınız tamamen optimize edilmiş ve yayına hazır hale gelmiş demektir.
  • Performance Analytics

Bu özellik bir içeriği yayınladıktan sonra onu optimize etmenize yardımcı olacaktır.

Performance Analytics adını taşıyan sekmeden yararlanmanız durumunda aşağıdaki bilgilere ulaşabilirsiniz:

  • Belirlediğiniz ülke için Google sıralaması.
  • Sosyal paylaşım miktarı.
  • İçeriğe gelen toplam link miktarı.
  • Sayfanın otorite değeri.

Tüm bu bilgiler Squirrly ile optimize ettiğiniz her sayfa için sunulmaktadır.

Bir SEO eklentisini yükleyip belirli süre kullandıktan sonra kaldırmak istediğinizde genellikle tüm verileri kaybedersiniz. Ancak SEO Squirrly eklentisini kullanmaya başlamak istediğiniz zaman bu durum geçerli değildir.

Bu eklenti daha önce kullanmış olduğunuz diğer tüm SEO eklentilerinin ayarlarını algılayabilmektedir. Böylece geçiş yaptığınız zaman eski ayarlarınızı kaybetmek durumunda kalmazsınız.

Squirrly eklentisinin içerisinde Site Audit, Snippet Tool, Plugin Updates ve müşteri hizmetleri gibi çeşitli ek alanlar yer almaktadır.

SEO Squirrly kesinlikle en güçlü WordPress SEO eklentilerinden birisidir. Sitenizi veya blogunuzu optimize etmek istiyorsanız bu eklentiyi kullanmayı düşünebilirsiniz.

4. Premium SEO Pack – WordPress SEO Plugin

Premium SEO Pack WordPress SEO Eklentisi

Premium SEO Pack – WordPress Plugin, WordPress SEO eklentileri arasında en eksiksiz olanlardan biridir.

Bu eklenti sitenizin arama motorlarında daha iyi yer edinmesine yardımcı olacaktır.

Premium SEO Pack eklentisini içerisinde çok fazla özellik bulunmaktadır. Bu özelliklerden bazıları sosyal istatistiksel, sayfa analizi, sayfa onayları ve daha fazlası yer almaktadır.

Siteniz için SEO oldukça önemliyse ve hedef kitlenizi büyütmek için çok fazla sayıda trafik elde etmek istiyorsanız Premium SEO Pack size yardımcı olacak WordPress SEO eklentilerinden bazılarıdır.

Bu eklentinin en önemli özelliği SEO Mass Optimization adını taşır ve sadece birkaç tıklama ile sitenizde yer alan tüm sayfaları, yazıları ve özel yazı türlerini optimize etmenizi sağlayacaktır.

Bu modül sayesinde meta başlıkları ve meta açıklama kısmını kolayca optimize edebilirsiniz. Bununla birlikte içeriğiniz için gerekli olan anahtar kelimeleri otomatik olarak tespit edebilir ve optimize edebilirsiniz.

Premium SEO Pack sadece birkaç içerisinde potansiyel sıralamanızı elde etmenizi sağlayacak türde bir eklentidir. Bunun temel sebebi ise sahip olduğu eşsiz özelliklerdir.

Bu eklentinin en önemli özelliklerinden birisi Google Analytics desteği ve sosyal istatistiklerdir.

Sitenizde SEO düzenlemeleri yapmaya çalıştığınız zaman bu eklenti sayesinde istatistikleri hızlı ve kolay bir biçimde takip etmeyi başarabilirsiniz. Buna ek olarak arama istatistiklerini hızlı bir biçimde görebilir ve inceleyebilirsiniz. Social Stats adını taşıyan modül sayesinde araştırmalarınıza daha fazla değer katabilirsiniz.

Bu eklentinin içerisinde aynı zamanda arama motoru sonuç sayfasındaki sıralamanızı takip edebilecek SERP Tracking Module özelliği yer almaktadır.

Bu özellikten faydalanarak rakipleriniz karşısındaki durumlarını inceleyebilirsiniz.

Premium SEO Pack sitenizin veya blogunuzun SEO çalışmalarını bambaşka noktaya taşımanıza yardımcı olacaktır.

Bu güçlü eklentinin içerisinde yer alan önemli özellikler şunları kapsamaktadır:

  • SEO Anahtar Kelime Takibi
  • Facebook Planlayıcısı
  • Video Site Haritası
  • Zengin Pasajlar
  • Site Haritası Oluşturucu
  • Sayfa Hızı Testi
  • Yerel SEO
  • Page Speed Insight Modülü
  • Site İçi Optimizasyon
  • Görsel Optimizasyon
  • Link Oluşturucu Modülü
  • Backlink Oluşturucu
  • 404 İzleme Modülü
  • Otomatik 301 Yönlendirme Modülü
  • Kalıcı Bağlantı Optimizasyon Aracı
  • W3C Denetleyiciler

Premium SEO Pack sitenizde yer alan tüm sayfaların SEO değerlerini yükseltmenizi sağlayacak önemli bir WordPress SEO eklentisidir.

5. W3 Total Cache

Siteniz yavaşsa ve bu sitenizin arama sonuçları sıralamasını etkiliyorsa W3 Total Cache eklentisini kullanmak size yardımcı olabilecektir.

W3 Total Cache eklentisi sitenizin hızını optimize ederken aynı zamanda sitenizin çökmeden binlerce trafiği karşılayabilmesine yardımcı olmaktadır.

Bu eklenti Mashable, WPBeginner gibi popüler siteler tarafından kullanılmakta ve popüler servis sağlayıcı Hostgator tarafından önerilmektedir.

W3 Total Cache eklentisinin içerisinde Page Cache, Database Cache, Object Cache, Browser Cache, CDN Integration ve buna ek bir sürü farklı özellik yer almaktadır.

W3 Total Cache eklentisini kullanmaya başlamadan önce özellikle Page Cache ve Browser Cache gibi çeşitli önemli noktalara dikkat çekmek gerekmektedir. Oldukça güçlü bir WordPress SEO eklentisi olan bu eklentiyi kullanmak için bu iki özellikten faydalanmak gerekmektedir.

Page Cache

Page Cache özelliği her ziyaret sonrasında oluşturulan statik sayfa problemiyle baş etmek için kullanılmaktadır. Statik sayfalar her yüklemede dinamik olarak devreye girmediğinden hız konusunda sıkıntı yaşatmaktadır.

Page Cache özelliği etkinleştirildiği zaman sitenin hızı önemli ölçüde artmakta ve sunucu kaynakları daha verimli şekilde kullanılmaktadır. Kısacası, bu özellikle sitenizin performansını iyileştirmeniz fazlasıyla mümkündür.

Normal şartlarda bir kullanıcı sitenize geldiğinde bir WordPress sayfasını görmektedir. Bu durumda tüm PHP komutları harekete geçmekte ve MySQL veritabanı üzerinden çeşitli veriler çekmektedir. Bu işlemlerin sonucunda kullanıcıya ihtiyaç duyduğu görüntü sunulmaktadır.

Bunların her birisi çeşitli sunucu kaynaklarını gerektirmektedir. Page Cache aktif hale getirildiği zaman tüm bu sunucu yükü ortadan kalmaktadır. Çünkü her istekte eklenti önbellek üzerine kaydedilmiş olan çıktıyı görmektedir.

Browser Cache

Bir kullanıcı sitenizi ziyaret ettiği zaman tarayıcı tüm görselleri, CSS dosyalarını ve JavaScript dosyalarını geçici bir klasörün içerisinde kaydetmektedir. Tüm bu işlemler sitenizin ortalama performansını etkilemektedir. Kullanıcı bir sonraki sayfaya geçtiği zaman tarayıcıda yer alan önbellek içerisindeki statik veriler çekildiği için sayfalar daha hızlı bir biçimde yüklenmektedir.

W3 Total Cache içerisinde yer alan Browser Cache seçeneği Browser Cache seçeneğinde yer alan zaman sınırlayıcı sayesinde çalışmaktadır. Örneğin, site logosunu her gün değiştirmek zorunda olmadığınızdan bunun sürekli yüklenmesine gerek yoktur.

Şimdi Okumalısın!  Kullanıcı Etkileşimini Artırmanın 11 Yolu

Statik dosyalar 24 saat boyunca depolanarak kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesine katkı sağlamaktadır.

W3 Total Cache site performansını iyileştirerek sitenizin kullanıcı deneyiminin çok daha iyi olmasına yardımcı olmaktadır. CDN entegrasyonu sağlamanız durumunda sitenizin yüklenme süresinin çok daha az olacağını unutmamalısınız.

W3 Total Cache Eklentisinin Faydaları

  • Arama motoru sonuç sayfasında çeşitli iyileştirmeler sunmaktadır. SSL kullanımı durumunda site mobil açısından daha uyumlu hale gelebilmektedir.
  • W3 Total Cache tüm site performansında 10 katı daha iyi performans sunmaktadır.
  • Dönüşüm oranlarını yükseltmeniz mümkündür.
  • Sayfa yüklenme hızını düşürmeniz mümkündür.
  • Sayfa görüntülenmelerini anlık düzeye indirgemektedir.
  • Sunucu performansının çok daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.
  • %80 dolaylarında bant genişliği tasarrufu sağlamaktadır.

Temel Özellikler

  • Tüm sunucu türleriyle uyumludur.
  • CDN yönetimi konusunda fazlasıyla kullanışlıdır.
  • Mobil desteği vardır.
  • AMP desteği vardır.
  • SSL desteği vardır.
  • Sayfalar ve yazılarda işe yaramaktadır.
  • CSS ve JavaScript dosyalarında işe yaramaktadır.
  • Aram motoru sonuç sayfasını önbelleklemeye izin vermektedir.
  • Veritabanı nesnelerinin önbelleklemesini sağlamaktadır.
  • Sayfaların, yazıların ve besleme kaynaklarının küçültülmesini sağlamaktadır.
  • Tarayıcı önbellekleme desteği sunmaktadır.
  • Çeşitli güvenlik önlemleri sunmaktadır.

6. Imagify Image Optimizer

Imagify Image Optimizer Eklentisi

Imagify Image Optimizer en iyi WordPress görsel sıkıştırma eklentilerinden biridir. Bu oldukça fazla kullanılan eklentilerinden biridir.

Sitenizde yer alan sayfalarda sıkıştırılmamış çok fazla görsel yer alabilmektedir. WordPress sitenizi en iyi şekilde hızlandırmak istiyorsanız bu tür eklentilerden faydalanmayı denemelisiniz.

Imagify Image Optimizer eklentisi görsel sıkıştırmayı zekice halletmektedir. Otomatik görsel sıkıştırmayı üç farklı boyutta gerçekleştiren bu eklentinin her şeyi otomatik bir biçimde halleden özelliği bulunmaktadır.

Imagify genel bir otomatik görsel sıkıştırma eklentilerinden biridir. Imagify üç farklı seviyede sıkıştırma seçeneği sunmaktadır. Birçok eklenti bunu ücretli versiyonunda sunsa bile Imagify bunu ücretsiz versiyonunda sunmaktadır.

Imagify görselleri sıkıştırmak için maksimum genişlik belirlemekte ve tüm görselleri bu seviyeye çekmektedir. Imagify olduğu sürece görselleri tek tek yeniden boyutlandırmaya gerek yoktur.

Basit bir biçimde eklentiyi bulup aktif etmeniz yeterli olacaktır. Eklenti aktif edildiği zaman size kullanmanız için bir kılavuz sunulmaktadır. Daha sonra e-posta adresini girerek bir API anahtarı almalısınız.

Daha sonra Ayarlar kısmına giderek eklentinin sıkıştırma seviyesini belirleyebilirsiniz. Buradaki Normal seçeneği kayıpsız sıkıştırma yapmakta, Aggressive seçeneği en iyi seviyede optimizasyon sağlamakta, Ultra seçeneği ise maksimum dosya boyutu kazancı sunmaktadır.

Imagify görselleri otomatik olarak optimize edebilmektedir. Bununla birlikte orijinal görsellerin yedeğini alabilmeniz mümkündür.

Imagify tüm görselleri belirli bir genişliğe otomatik olarak çekmek konusunda size yardımcı olabilecek bir eklentidir. Bunun için maksimum genişlik alanına arzu ettiğiniz değerli girmeniz yeterli olacaktır.

Imagify kullandığınız temaya uygun olarak en geniş görsel genişliği boyutu konusunda size çeşitli öneriler sunabilmektedir.

Buna ek olarak EXIF verilerini saklama konusunda size imkan sunmaktadır. Ek olarak WordPress görsel sıkıştırmalarını bu eklenti sayesinde yapabilirsiniz.

Tüm ayarlarınızı belirledikten sonra değişiklikleri kaydetmeniz yeterli olacaktır.

Eski görselleri optimize etmek istiyorsanız Ortam > Bulk Optimization yolunu takip ederek Bulk Optimizer aracını çalıştırmanız gerekmektedir. Sadece tek bir tıklama ile tüm eski görsellerin arzu ettiğiniz sıkıştırma seviyesine gelmesini sağlayabilirsiniz.

Imagify tamamen ücretsiz bir eklentidir. Aylık size 25MB değerinde bir kota sunmaktadır. Arka planda çalışan ve siz görsel yüklediğiniz zaman onu sıkıştıracak bir eklentiye ihtiyacınız varsa bu eklentiyi kullanabilirsiniz.

Görsel boyutlarından oldukça fazla tasarruf etmeniz söz konusu olduğunda bu tür görsel sıkıştırma eklentilerinden faydalanabilirsiniz. Imagify kullanımı oldukça kolay bir eklentidir.

7. AMP for WP – Accelerated Mobile Pages

AMP for WP - Accelerated Mobile Pages

AMP for WP – Accelerated Mobile Pages en güçlü WordPress eklentilerinden biridir. Bu eklenti sitenizin mobil ziyaretçiler için çok daha hızlı bir biçimde açılmasına yardımcı olmaktadır.

Bu eklenti Google’ın AMP projesi ile siteniz arasında otomatik entegrasyon sağlamaktadır. Sitenizin mobilde çok daha hızlı bir biçimde açılmasını sağlamaktadır.

AMP teknolojisini kullanan bir site daha hızlı açılmakta ve kullanıcılara daha iyi kullanıcı deneyimi sunmaktadır.

Bununla birlikte AMP projesi açık kaynak kodlu bir girişim olduğu için yayıncılara mobil için optimize edilmiş içerikler sunma konusunda yardımcı olabilmektedir.

AMP projesinin arkasında Google, Pinterest ve WordPress gibi çeşitli büyük sektör liderleri yer almaktadır. Üstelik Google AMP projesini oldukça ciddiye almaktadır.

Mobil cihazlarda yapılan arama sonuçlarında AMP işareti yer almaktadır. Bazı Android uygulamaları yine sayfaları için AMP işaretini kullanmaktadırlar.

AMP artık göz ardı edilebilir bir şey değildir. Çünkü AMP çok daha pürüzsüz bir mobil tarama deneyimi sunmaktadır.

İlk olarak kullanıcının aradığı önemli elementler kullanıcıya sunulmakta daha sonra diğer medya ögeleri yüklenmektedir. AMP projesi tamamen optimizasyon ve verimliliğe odaklanmaktadır.

AMP oldukça hızlıdır. Bu nedenle onu kaçırmak istememelisiniz.

Google AMP kullanımını özellikle haber siteleri ve blog yazıları için önermektedir.

AMP for WP, sitenizin ihtiyaç duyduğu AMP yaklaşımını kolaylaştıracak ücretsiz bir eklentidir. Eklentiyi sitenize yükledikten sonra AMP için hazır hale getirilmiş bir siteye sahip olabilirsiniz.

Önemli Özellikler

  • GPDR Uyumluluğu
  • OneSingal Push Notificaitons Entegerasyonu
  • Gelişmiş WooCommerce Desteği
  • AMP Eklenti Yöneticisi
  • Yapılandırılmış Veri Seçenekleri
  • Sayfalandırma Desteği
  • Facebook Yorum Desteği
  • Harekete Geçirici Mesaj Kutuları ve Bildirim Çubukları
  • 9 Reklam Boyutu
  • Özel AMP Düzenleyici
  • Özel Yazı Türü Desteği
  • Yıldızlı Değerlendirme
  • Sürükle Bırak Oluşturucu
  • Yazının Altında İlgili Yazılar Kısmı
  • Son Yorumlar Listesi
  • Google Analytics Desteği
  • Yazılar ve Sayfalar Desteği
  • Facebook Instant Articles Desteği
  • Görsel Logo Yükleme Desteği
  • Sınırsız Renk Şeması
  • Kullanıcı Dostu Tema Seçenekleri Paneli

8. Google XML Sitemaps

Google XML Sitemaps

Google XML Sitemaps, SEO değerlerini yükseltebilecek ve özel XML site haritaları oluşturmanızı sağlayacak güçlü bir WordPress eklentisi olarak bilinmektedir.

Bu eklenti Google, Yahoo ve Bing gibi arama motorlarında sitenizin daha iyi bir biçimde indekse eklenmesine yardımcı olmaktadır.

Bu eklenti açık kaynak kodlu bir eklentidir.

Bir site haritası yerleştirildiği zaman arama motoru tarayıcıları sitenizin karmaşık yapısını çok daha iyi bir biçimde görebilmektedirler. Bu sayede sitenizden verileri çok daha verimli bir biçimde elde etmektedirler.

Google XML Sitemaps eklentisi WordPress içerisinde oluşturulmuş olan her türlü sayfaya ve özel URL’ye destek vermektedir.

Buna ek olarak tüm arama motorlarına siteniz hakkında bilgi vermekte ve her yeni yazı yayınlandığında onları bilgilendirmektedir.

Google XML Sitemaps en fazla oy alan WordPress eklentilerinden biridir. Yaklaşık 9 yıldan uzun bir süredir desteklenmekte ve geliştirilmektedir.

Açıklamasında yazan her şeyi eksiksiz bir biçimde yerine getirmekte olan bu eklenti sitenizin karmaşık yapısının daha basit bir biçimde okunmasını sağlamaktadır.

Üstelik bunu yaparken sitenizde bozulmaların, yavaşlamaların veya buna benzer sorunların ortaya çıkmasına neden olmamaktadır.

Google XML Sitemaps eklentisi herkes tarafından kullanılabilen ücretsiz bir eklentidir.

GPL lisansı altında yayınlandığı için kişisel veya ticari olarak kullanılabilmektedir.

Google XML Sitemaps eklentisinin farklı dillerde çevirisi olduğundan onu kullanmakta pek fazla zorlanmazsınız.

Ayarları tek tek gözden geçirmekle ve yapılandırmakla uğraşmanıza gerek yoktur. Varsayılan değerler siteniz için fazlasıyla yeterlidir.

Google XML Sitemaps eklentisini doğrudan WordPress eklenti deposundan indirebilirsiniz.

9. All in One Schema Rich Snippets

All in One Schema Rich Snippets

Rich Snippet adını taşıyan zengin pasajlar Google, Yahoo ve Bing arama sonuçlarında ve Facebook paylaşımları açıklama kısmında görülen kısa açıklamalar anlamına gelmektedir.

Bu özet bilgiler yıldızlı değerlendirmeler, yazar fotoğrafı, görseli gibi çeşitli zengin içeriklerle desteklenebilen yapıdadır.

Burada fotoğrafların, yıldızlı değerlendirmelerin, fiyatın, yazar bilgilerinin yer alması arama sonuçlarının çok daha etkileşimli olmasına yardımcı olmaktadır. Bu etkileşim doğrultusunda rekabette bir adım öne geçebilmeniz mümkündür.

Bu zengin içerikler arama sonuçlarında çok daha yüksek sıralamalara sahip olmanıza yardımcı olmaktadır. All in One Schema özellikle tıklama oranı konusunda son derece iyi sonuçlar elde etmenizi sağlamaktadır. Bu eklenti aynı zamanda Facebook’ta yaptığınız paylaşımların daha iyi görünmesini sağlayabilmektedir.

Bu eklenti aşağıdaki Schema türlerini desteklemektedir:

  • İnceleme
  • Ürün
  • İnsanlar
  • Etkinlikler
  • Video
  • Makaleler
  • Tarifler
  • Yazılım Uygulamaları

All in One Schema Rich Snippets eklentisi kullanımı ücretsiz bir eklentidir.

Bu eklentinin kurulumu oldukça kolaydır. Kişiselleştirme ve tasarım konusunda çeşitli sınırlamaları bulunmaktadır.

All in One Schema Rich Snippets eklentisi özellikle incelemeler, ürünler, etkinlikler ve videolar söz konusu olduğunda kolayca biçimlendirme sunmaktadır.

Zengin pasajlar kullanıcı dostu bir şekilde sitenize eklenmektedir.

Bu eklenti Google ve diğer arama motorlarının sizin için zengin pasajlar oluşturmalarına yardımcı olmaktadır. All in One Schema eklentisi zengin pasajlar yoluyla görünürlüğün ve organik trafiğin yükseltilmesini sağlamaktadır. Çünkü bu pasajlar standart pasajlardan çok daha dikkat çekicidir.

Eklentinin 30.000’den fazla aktif yüklenme rakamı bulunmaktadır. En önemlisi eklenti son derece iyi bir biçimde çalışmaktadır. İstenildiği gibi Schema.org biçimlendirmelerini isabetli bir biçimde sitenize eklemektedir.

En önemlisi bu eklentiyi kurmak ve kullanmak son derece kolaydır. Yapmanız gereken Schema için gerekli olan verileri doğru bir biçimde doldurmaktır.

All in One Schema Rich Snippets eklentisi Schema.org pasajlarını WordPress’te kullanmak için en iyi yöntemlerden biri durumundadır.

10. Broken Link Checker

Bozuk linkler sitenizin arama varlığına zarar verebilecektir. Broken Link Checker eklentisi sitenizi tarayacak onda yer alan bozuk linkleri ve kayıp görselleri tespit etmenize yardımcı olacaktır.

Broken Link Checker eklentisi sitenizi izleyecek ve bozuk linkleri hemen tespit etmeniz konusunda size destek olacaktır. Sitenizde herhangi bir bozuk link varsa bunları kolayca tespit edebilirsiniz.

Önemli Özellikler

  • Bu eklenti sitenizdeki yazıları, sayfaları, yorumları ve özel alanları kontrol ederek linklerinizi inceleyecektir.
  • Bu eklenti çalışmayan linkleri tespit etmenizi sağlayacaktır.
  • Kayıp görselleri ve yönlendirmeleri bulmanızı sağlayacaktır.
  • Size kontrol paneli üzerinden veya e-posta yoluyla bilgi verebilecektir.
  • Arama motorlarının bozuk linkleri takip etmelerine engel olacaktır.
  • Linkleri URL, çapa metni ve buna benzer değerler yoluyla arayabilir veya filtreleme yoluna gidebilirsiniz.
  • Linkleri doğrudan eklenti sayfasından güncelleme fırsatını size sunmaktadır.
  • Eklenti fazlasıyla kişiselleştirilebilir bir yapıya sahiptir.
Şimdi Okumalısın!  Sık Karşılaşılan 17 Teknik SEO Problemi ve Çözümleri

Eklenti yüklendikten sonra yazılarınızı ve sitenizde yer alan diğer içerikleri kontrol etmeye başlamaktadır. Bu birkaç dakika sürebileceği gibi sitenizin büyüklüğüne göre birkaç saat dahi sürebilecektir.

Tarama işlemi tamamlandığında eklenti her linki kontrol edip çalışıp çalışmadığını gözden geçirecektir. Burada işleyecek olan zaman yine sitenizin büyüklüğüne göre değişiklik gösterecektir.

Bozuk linkleri doğrudan kontrol paneli üzerinden görebilme şansına sahip olabileceksiniz. Bunun için Araçlar > Broken Links yolunu takip etmeniz yeterli olacaktır.

Her link için birbirinden farklı adımlar atabilmeniz mümkündür. Örneğin “Edit URL” seçeneğini kullanarak söz konusu linkin URL’sini değiştirebilirsiniz. Bununla birlikte “Unlink” seçeneğini kullanmanız durumunda ilgili linkin bağlantısını kesebilirsiniz.

Broken Link Checker açık kaynak kodlu bir eklenti olduğundan sürekli geliştirilmektedir.

Redirection eklentisi WordPress için geliştirilmiş olan en önemli yönlendirme eklentilerinden biridir. Bu eklenti yardımıyla 301 yönlendirmelerini kolayca yapabilirsiniz. Bununla birlikte 404 hatalarını kolayca takip edebilirsiniz.

Redirection site sıralamanızı azaltan ve gelişmesine engel olan hataları ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır. Bu eklenti sayesinde birkaç yönlendirmeyi kontrol edebileceğiniz gibi aynı zamanda binlerce yönlendirmeyi kontrol edebilme şansına sahip olabilirsiniz.

Redirection yıllardır başarılı bir biçimde geliştirilen eklentilerden biridir. En önemlisi bu eklenti tamamen ücretsizdir.

Redirection eklentisini kullanarak hızlı ve kolay bir biçimde yönlendirme oluşturabilir ve bu yönlendirmeleri kontrol edebilirsiniz. Bu eklenti yardımıyla her türlü URL’yi yönlendirmeyi başarabilirsiniz.

Bu eklenti bir yazı veya sayfanın kalıcı bağlantısının değiştirilmesini kontrol etmek için kullanılabilecek bir eklentidir. Eklenti eski yapıyı yeni yapıya otomatik olarak yönlendirmektedir.

Redirection aşağıdaki koşullara bağlı olarak çeşitli yönlendirmeler oluşturabilmektedir:

  • Giriş Durumu – Bir kullanıcı giriş yaptığında veya çıkış yaptığında yönlendirme yapabilirsiniz.
  • Tarayıcı – Bir kullanıcı belirli bir tarayıcı kullandığında yönlendirme yapabilirsiniz.
  • Çerezler – Belirli çerezler ayarlandığında yönlendirme geçerli olabilecektir.
  • Yönlendirici – Bir kullanıcı farklı bir sayfadan sitenize geldiğinde yönlendirme yapabilirsiniz.
  • Özel Filtreler – WordPress filtrelerine bağlı olarak yönlendirme yapabilirsiniz.
  • HTTP Başlıkları – HTTP başlıklarına bağlı olarak çeşitli yönlendirmeler yapabilirsiniz.

Bu eklenti kolayca yapılandırılabilir bir eklenti olduğundan sitenizde yer alan tüm yönlendirmeleri doğrudan görebilirsiniz.

Redirection sitenizde yer alan 404 hatalarını takip etmenizi sağlamaktadır. Bu hata takibi sayesinde problemleri kolayca tespit edebilir ve onları ortadan kaldırabilirsiniz.

Varsayılan değerler geçerli olduğu zaman WordPress sitenizdeki tüm yönlendirmeleri kolayca yönetebilirsiniz. Buna rağmen Apache yapılandırılması sağlanarak Apache üzerinden yönlendirme yapılabilmektedir.

Redirection aşağıdaki içe aktarma ve dışa aktarma durumlarını desteklemektedir:

  • Apache .htaccess dosyasından dışa aktarma veya bu dosyaya içe aktarma
  • WP CLI kullanarak otomatik dışa aktarma veya içe aktarma
  • CSV dosyasına dışa aktarma veya CSV dosyasından içe aktarma
  • JSON kullanarak siteler arası yönlendirmeleri kopyalama
  • Kuralları yeniden yazmak için Ngnix’e aktarma

Buna ek olarak aşağıdaki eklentilerden veri transferi yapabilirsiniz:

  • Simple 301 Redirects
  • SEO Redirection
  • Safe Redirect Manager
  • WordPress Old Slug Redirects

Redirection son derece güçlü bir yönlendirme yönetme eklentisi olarak ön plana çıkmaktadır. Üstelik tamamen ücretsiz bir eklentidir. Tüm özelliklerinden faydalanmak için herhangi bir ek ödeme yapmanıza gerek yoktur.

12. WPtouch Mobile Theme Plugin

WPtouch Mobile Theme Plugin

WPtouch eklentisi WordPress için geliştirilmiş en popüler mobil çözümdür. Yaklaşık 8 yıldır başarılı bir biçimde yoluna devam etmektedir.

Bu eklenti WordPress için geliştirilmiş bir mobil eklenti olarak bilinmektedir. Eklenti siteniz için basit ve kullanışlı bir mobil temayı kullanıma açmaktadır.

En önemlisi WPtouch eklentisi Google tarafından tavsiye edilmiş eklentilerden biridir. WPtouch kullanarak sitenizi mobil dostu bir hale getirebilirsiniz. SEO sıralamanızda herhangi bir düşüş yaşanmaz ve mobil dostu bir sıralamaya sahip olabilirsiniz.

Yönetici paneli üzerinden çeşitli özelleştirmeler yapabilmeniz mümkündür. Bu eklenti sitenizi hızlandırmakta ve kullanımını kolaylaştırmaktadır.

WPtouch sayesinde hızlı, iyi görünümlü ve kullanıcı dostu bir mobil site oluşturabilirsiniz. WPtouch özellikle hız ve performans için geliştirilmiş bir mobil çözümdür.

Bu eklentiyi en ilginç kılan durum ise herhangi bir kod kullanımını gerektirmemesidir.

Kullanmış olduğunuz normal masaüstü tema geçerliliğini korumakta ve mobil olmayan her kullanıcı tarafından ulaşılabilmektedir. WPtouch sadece mobil kullanıcılara hizmet sunmaya yaramaktadır.

Bu eklentinin ücretli versiyonu bulunmaktadır. Ücretli versiyonda çeşitli temalar, özellikler ve tema üzerinde daha fazla kontrol imkanı bulunmaktadır.

WPTouch eklentisinin ücretli versiyonu bloglar, işletme siteleri ve WooCommerce siteleri için çeşitli temalar sunmaktadır.

Sahip olduğu güçlü uzantılar ile zengin reklam seçenekleri bulunmaktadır. Buna ek olarak ücretli versiyonu kullanarak font kontrolü, önbellekleme ve buna benzer diğer özelliklere erişim sağlayabilirsiniz. En önemlisi ücretli versiyonun içerisinde birebir görüşme yapabileceğiniz destek imkanı bulunmaktadır.

13. WooCommerce – All in One SEO Pack

WooCommerce – All in One SEO Pack, WooCommerce tabanlı e-ticaret siteleri için en önemli SEO eklentisi olarak bilinmektedir. Bu WordPress eklentisi All in One SEO Pack eklentisinin bir uzantısı olarak görev almaktadır.

WooCommerce – All in One SEO Pack ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır.

Eklenti All in One SEO Pack ile etkileşimli bir şekilde çalışmakta ve WooCommerce içerisinde ürün eklerken veya düzenlerken görünmektedir.

Bu eklenti ile All in One SEO Pack tarafından sunulan meta bilgileri ekleyebilir veya var olan meta bilgileri düzenleyebilirsiniz. Eklentinin en dikkat çekici yanı ise sitenize gelebilecek zararlar konusunda herhangi bir sorumluluk kabul etmemesidir. Bu bildirim eklentinin doğru bir biçimde kullanılmasını gerektirmektedir.

Eklentinin kurulumu ve kullanımı oldukça kolaydır. Tüm WooCommerce site sahipleri bu eklentiyi kullanarak sitelerini güçlendirme potansiyeline sahiptirler.

Bu eklenti olmadan WooCommerce All in One SEO Pack meta detaylarını doldurabilmek mümkün değildir.

WooCommerce – Alln in One SEO Pack eklentisinin en önemli özellikleri:

  • Bu eklenti All in One SEO Pack ayarlarını göstermekte, bunlara WooCommerce ürün ekleme ve düzenleme ekranında yer verebilmektedir.
  • Bu eklenti sayesinde All in One SEO Pack meta bilgilerini ekleyebilir, düzenleyebilir ve yönetebilirsiniz.
  • Bu eklenti kullanımı ücretsiz bir SEO eklentisi durumundadır.

Bu eklentiyi kullanmak için WooCommerce içerisinde Ürünler sekmesine gitmeli ve All in One SEO Pack meta detaylarını burada doldurmalı ve ayarları en iyi şekilde doldurmalısınız.

14. ThirstyAffiliates Affiliate Link Manager

Sitenizde ortaklık programı linkleri kullanıyorsanız ve onları Google’dan gizleme yoluna gitmediyseniz Google size ceza verebilecektir. Çünkü Google ortaklık programı odaklı sitelerden pek hoşlanmamaktadır.

ThristyAffiliates Link Manager eklentisi WordPress için geliştirilmiş olan en önemli ortaklık programı eklentilerinden biridir. Bu eklentiyi kullanarak sorunsuz bir biçimde sitenizde ortaklık programı pazarlamacılığı yapabilirsiniz.

Bu eklentinin ücretsiz ve ücretli versiyonu bulunmaktadır.

  • ThristyAffiliates eklentisini yükleyin ve aktif edin.
  • Affiliate Links kısmına gidin ve Add New seçeneğine tıklayın.
  • Hedef URL’yi girin ve bir başlık ekleyin.
  • Bu eklenti sahip olduğunuz ortaklık programı URL’sini kısaltarak size yeni bir link sunacaktır.
  • Bu eklentiyi yükledikten sonra yazı editöründe “TA” butonuna basarak ortaklık programı linkini oluşturduğunuz içeriklere kolayca ekleyebilirsiniz.

Eklentinin kurulumu oldukça basittir.

Eklenti yönetici panelinde ayrı bir kısma ve yazı editöründe ayrı bir kısma sahiptir.

Bu eklenti ortaklık programını kullanarak ortaklık programı linklerini hiyerarşiye uygun şekilde kategorilere ayırabilirsiniz. Örneğin, Amazon’a ait olan tüm ortaklık programı linklerini “Amazon” kategorisi altında ve yazılımla ilgili linkleri “Yazılım” kategorisi altında bir araya getirebilirsiniz.

ThristyAffiliates ile ortaklık linklerini kontrol etmek ve kullanmak oldukça kolaydır. Bu eklenti yardımıyla ortaklık programı linklerinizi gizleyerek sitenizin zarar görmesine engel olabilmeniz mümkündür.

Eklenti size güvenli yönlendirmeler sunmaktadır. Yönlendirme yaparken 301, 302 ve 307 yönlendirmelerinden birisini seçebilirsiniz.

Link yönlendirmeleri sayesinde ortaklık programına ait linklerin kopyalanmasına engel olabilirsiniz.

ThirstyAffiliates eklentisi aynı zamanda size ortaklık linklerine görseller eklemeniz konusunda çeşitli imkanlar sunmaktadır. Bununla birlikte eklentiyi kullanarak oluşturduğunuz linklere izleme kodu ekleyebilir ve her tıklamayı takip edebilirsiniz.

ThirstyAffiliates Affliate Link Manager eklentisinin öne çıkan özellikleri şu şekildedir:

  • Dahili link gizleyici ve link kısaltıcı
  • Ortaklık linki yönlendirme seçenekleri
  • Tıklama istatistiklerini izleme ve raporlama
  • Ortaklık linki seçim aracı
  • Standart linkleri, kısa kodları ve görselleri ekleme
  • Ortaklık linklerini yazılara, sayfalara ve yorumlara ekleme
  • İçe aktarma ve dışa aktarma desteği
  • Tam yedek alma uyumluluğu
  • Ortaklık linklerine görseller ve grafikler ekleme

15. Wordfence Security – Firewall & Malware Scan

Siteniz güvenli değilse herhangi biri tarafından saldırıya uğrayabilir ve sitenize zararlı yazılım bulaştırılabilmektedir. Google veya farklı bir arama motoru sitenizde zararlı yazılım tespit ederse sitenizi indeksten çıkarabilmektedir.

Site trafiğini ve sıralamasını yönetmek istiyorsanız ilk işiniz sitenizin güvenli olmasını sağlamaktır. Wordfence eklentisi size bu konuda yardımcı olabilecek bir eklentidir.

Wordfence Security oldukça popüler bir güvenlik duvarı ve güvenlik tarayıcısı eklentisi olarak bilinmektedir. Güvenlik duvarından ve tarayıcısından faydalanarak WordPress sitenizi korumayı başarabilirsiniz.

Eklenti en son güvenlik duvarı kuralları, zararlı yazılım imzaları ve zararlı IP adresleriyle donatılmıştır. Tüm bu özellikler sayesinde eklenti sitenizi güvende tutmaktadır. Wordfence en kapsamlı WordPress güvenlik eklentisi olarak bilinmektedir.

WordPress Güvenlik Duvarı

  • Bu eklenti zararlı yazılımları tespit etmekte ve onları engellemektedir.
  • Gerçek zamanlı güvenli duvarı kuralı kuralları ve zararlı yazılım imzaları güncellemeleri gerçekleştirilmektedir.
  • Gerçek zamanlı IP kara listesi sayesinde zararlı IP’lerden gelen istekler engellenmektedir.
  • Sitenizi uç noktada korumayı başarmaktadır.
  • Eklentinin dahili zararlı yazılım tarayıcısı bulunmaktadır.
  • Sitenizi Brute Force olarak bilinen saldırılardan korumaktadır.

WordPress Güvenlik Tarayıcısı

  • Malware Scanner ile güçlendirilmiştir.
  • Sitenizin çekirdek dosyalarını, temalarını ve eklentilerini kontrol etmektedir.
  • Dosyaları tamir edebilmektedir.
  • Sitenizi güvenlik ihlallerine karşı kontrol edebilmektedir.

Güvenlik Araçları

  • Ziyaretleri ve saldırı girişimlerini kontrol etmektedir.
  • Brute Force tarzı saldırıları kalıcı olarak engellemektedir.
  • İstenmeyen yorum filtresi bulunmaktadır.
  • Saldırganları IP adreslerinden engellenmektedir.

Wordfence eklentisinin ücretsiz ve ücretli versiyonları vardır. Bu eklenti açık kaynak kodlu bir eklentidir.

Burada yer alan en iyi 15 WordPress SEO eklentisi sayesinde sitenizde kullanabileceğiniz kaliteli eklentileri bulabileceğinizi umut ediyoruz. Bu eklentilerin her birisi SEO değerlerinizin çok daha iyi olmasını sağlayacaktır.

Yorumlar (9)

  • Mehmet İnce cevap

    Harika bir derleme olmuş, WordPress kullananlar için önemli eklentiler listede yer alıyor ancak bir şey sormak istiyorum furkan bey; RankMath seo plugini sizce güvenle kullanılabilir mi web sitelerinde, ne düşünüyorsunuz?

    11 Mart 2019 , 00:50
    • Furkan GÖKÇÖL cevap

      Merhaba, değerli yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim.

      Rank Math SEO eklentisi daha çok yeni. Ancak kesinlikle çok kapsamlı bir eklenti ve bizce güvenle kullanılabilir. Günümüz popüler SEO eklentilerine istinaden birçok özelliği içerisinde barındırıyor, MyThemeShop mükemmel bir ürün ortaya çıkartmış. 🙂

      5 Mayıs 2019 , 19:16
  • Kerem Aydoğdu cevap

    merhabalar size bir kaç sorum olcak. ( cevabınızı en yakın zamanda bekliyorum)
    Wordpress sitemde yoast seo kullanıyorum , memnunum diyebilirim xml olarakta yoast kullanıyorum.

    1-Mesela hem yoast ın hemde google xml gibi başka sitemap kullansam sorun cıkarmı 2sini aynı anda yani.Eğer cevabınız evet ise video sitesi yönetiyorum , video sitemap olusturmayı düşünüyorum ayrıca fikirlernizide alabilirim.

    2-Sitem suan günlük 5k tekil ziyaretçi alıyor ama son zamanlarda düştü, düşme sebebini sosyal medyalardan fazla imleme yapıyorum yani reklam bağabında her yerde paylaşıyorum / spama düşmüş olabilirmiyim ( 1 aylık site )

    3- Sitem kullandıgım temanın özelliği olarak mobil uyumlu tekrardan bu listedeki mobil tema indirip kurmama gerek varmı?

    4-Google search konsoldaki site haritam ftp dizininde yok (yoast tarafından olusturulan) normal birşeymi yoksa .xml dosyası acıp eklemelimiyim

    5 ve son : Çok teşekkür ederim hep bizimle kalın olurmu sizin sayenizde başarıyoruz

    27 Mayıs 2019 , 21:23
    • Furkan GÖKÇÖL cevap

      Merhaba, öncelikle değerli geri bildirimleriniz için çok teşekkür ederim. Dilerseniz adım adım sorularınızın yanıtını vermeye çalışayım:

      1- Sadece tek bir site haritası oluşturma eklentisi kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer kullandığınız eklenti bunu videolar için de yapıyorsa ayrıca başka bir eklenti kullanmanıza gerek yok.

      2- Hayır sosyal medya kanallarında web sayfanızı duyurduğunuz için Google’ın sizi cezalandırması pek olası bir durum değil.

      3- Eğer kullandığınız tema responsive ise ayrıca bir mobil temaya bence gitmeyin. Ancak var olan temanızda teknik geliştirmeleri mutlaka sürdürmenizi tavsiye ederim. Bu teknik geliştirmeleri biraz açacak olursak: Sorgu sayılarını azaltabilirsiniz, html ve css dosyalarını sıkıştırabilirsiniz, kullanıcıların davranışlarını analiz ederek kullanıcılarınıza güzel bir deneyim yaşatacak hale getirebilirsiniz temanızı. Bunun için gerekirse bir yazılımcıdan destek almanızı tavsiye ederim.

      4- Hayır, fiziksel olarak ayrıca eklemenize gerek yok. /sitemap.xml ya da site haritasına verdiğiniz isimle Google botları site haritanıza ulaşabiliyorsa ayrıca bir aksiyon almanıza gerek yok.

      5- Çok çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, lütfen aklınıza takılan bütün SEO ile ilgili soruları sorun, seve seve yanıtlıyor olacağım.

      İyi çalışmalar dilerim.

      6 Haziran 2019 , 21:51
  • sevim cevap

    Detaylı harika bir bilgi teşekkür ederiz işime çok yaradı sağolun.

    17 Aralık 2019 , 15:39
  • ayşe cevap

    Bilgi için çok teşekkürler çok ince detaylarla anlatılmış. Emeğe saygı.

    18 Aralık 2019 , 16:22
  • ayşe cevap

    Bilgi için çok teşekkürler iyi günler

    18 Aralık 2019 , 17:41
  • Seçkin cevap

    Paylaşımın için teşekkür ederim. Gerçekten faydalandım tek tek okudum ve siteme uygun olanı seçtim denicem.

    2 Mart 2020 , 00:07
  • fikirbanka cevap

    Merhaba, öncelikle wordpress seo eklentileri konusunda tecrübenizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz. All In One Seo eklentisi her ne kadar etkili/başarılı bir eklenti olsa da, alternatifleri olan Yoast ve Rank Math seo eklentilerine göre biraz geriden geliyor. Her ne kadar bu üçü arasında belirgin farklar olmasa da, küçücük ayrıntılar bile bloglarımıza olumlu veya olumsuz etkiler yaratabiliyor. Bu vesileyle, biz tercihimizi Rank Math SEO eklentisinin Business versiyonundan yana kullandık. Bakalım etkilerini ne kadar zamanda göreceğiz 🙂

    22 Şubat 2022 , 01:59

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir